Boedelruiming en verhuizingen

Boedelruimingen en verhuizingen in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen. Te denken valt aan het huis, garage, kelder, tuin, schuur etc.

Ik bied hierin zes typen boedelruimingen aan:

 1. noodruimingen *
 2. inboedel vrij
 3. inboedelvrij en schoongemaakt
 4. inboedelvrij, schoongemaakt en klaar voor oplevering ** voor verkoop of huur.
 5. keuze 1,2,3 of 4 en verhuizen
 6. keuze 1,2,3, of 4, verhuizen en uitpakken

Uiteraard geldt voor iedere ruiming een ander tarief.

* dit betreft een boedelruiming die binnen maximaal een week moet plaatsvinden. Ik sla de gehele boedel voor maximaal 3 maanden op. Binnen die tijd kunnen begunstigen het ophalen, daarna zal het eigendom worden van Pinnata. Mocht de opslagtijd verlengt moeten worden, dan dient dit uiterlijk 14 dagen voor einde periode aangevraagd te worden.

** dit betreft sec gaten vullen, vloerbedekking verwijderen (mits niet vastgelijmd), gordijnrails verwijderen, evt. ander zaken die verwijderd moeten worden. Het betreft geen aannemerswerk. Deze werkzaamheden worden specifiek benoemd in de offerte. 

Drie stappen van de boedelruiming:

 1. Spullen voor begunstigden markeren, daar doe ik niets mee. Ik zet deze apart van de overige inboedel. Liefst in een afgesloten ruimte waar ik geen sleutel van heb. Of deze spullen worden voordat Pinnata aan de slag gaat verwijderd.
 2. Indien gewenst kan een antiquair, juwelier etc. komen voor een taxatie van goederen. Er zal een lijst gemaakt worden met de spullen en bedragen die de taxateur inneemt. Opbrengsten komen voor 90% ten goede van de begunstigden, de overige 10% is voor Pinnata.
 3. Pinnata gaat aan de slag met opruiming en verspreiden van de resterende goederen volgens vooraf getekende overeenkomst.

Voor meer informatie, klik dan op de pijltjes >>

Boedelleveringen

Vijf  stappen van de boedellevering:

 1. De opdrachtgever geeft aan welke boedel geleverd dient te worden.
 2. Pinnata maakt een offerte met indien mogelijk een foto erbij.
 3. Na ondertekening van de offerte wordt het een overeenkomst.
 4. Van het aankoopbedrag dient 50% vooraf betaald te worden. Het restbedrag wordt binnen 4 weken betaald. Minima (mits aantoonbaar) krijgt 15 % korting op de spullen. Zij dient 25 % van het aankoopbedrag vooraf te betalen. Voor het restbedrag   kan een betalingsregeling van maximaal 12 maanden worden afgesproken. Waarbij er een maandelijkse aflossing dient te zijn.
 5. Op de afgesproken datum wordt de boedel gelijkvloers geleverd. Wanneer er iets in elkaar gezet moet worden of er zonder lift geleverd moet worden op een etage komt er een meerprijs bij.

Startboedels

U kunt bij mij een startboedel aanschaffen of een deel daarvan. Aanvullingen op de boedel is uiteraard ook mogelijk (meerprijs). Op de Te koop pagina kunt u zoeken naar de spullen, die het best bij uw smaak passen (niet alles hoort bij startboedels. Als u op de foto gaat staan met de muis verschijnt de naamvan de foto, bestaande uit de afmetingen van het artikel en de prijs.

badkamer startboedel €40:handdoekenrek, wasmand, droogrek, handdoekenpakket, prullenbak, 1 douchegordijn. Aanvulling kan zijn: wasmachine, strijkplank, strijkijzer, badmatten

woonkamer startboedel €150:eettafel, 4 stoelen, boekenkast, salontafel, tv meubel, 1 bank. Aanvulling kan zijn: vloerkleed, kussens, 2e bank, gordijnen, wandmeubel

keuken startboedel €100:voor 4 personen borden, bekers, bestek, glazen, 4 pannen, 2 maten ovenschalen, koffiezetapparaat, keukenhanddoeken, magnetron, vuilnisbak, 10 stuks keukengerei, waterkoker, afdruiprek. Aanvulling kan zijn: koelkast, gasfornuis, vriezer, broodrooster, vaatdoekjes, tafelkleed, 

slaapkamer startboedel €65: 1 pers bed, lattenbodem en matras, dekbed, 2 hoeslakens, 2 dekbedovertrekken, kussen met 2 slopen. Aanvulling: gehele set voor 2 persoonsbed, nachtkastjes, kledingkast

Tarieven boedelruimingen, leveringen en verhuizingen

 • Intakegesprek (maximaal 1 ½ uur) inclusief offerte gratis.
 • Voor de opdracht zijn de eerste 20 km vanaf postcode 7881VR inbegrepen bij de uurprijs. Wanneer de afstand groter is zal daarna een tarief van €0,30 per kilometer in rekening worden gebracht. Tevens wordt de kilometervergoeding in rekening gebracht, voor alle andere ritten, die nodig zijn om goederen bij MBO afgifteplekken te bezorgen.
 • Uurprijs is €50 of er wordt een totaal opdrachtprijs afgesproken.

voor meer informatie, klik dan op de pijltjes >>

Boedels voor mensen met een krap budget

Door de hele WMO-wet vallen er veel mensen buiten de boot. Steeds meer mensen kunnen niet meer opgenomen worden ininstellingen en zullen ambulant begeleid worden. Dat houdt in dat zij (begeleid) zelfstandig moeten gaan wonen. Vaak is dit een doelgroep die weinig geld heeft en moet rondkomen van een (Wajong) uitkering.

Zij kunnen bij mij startboedels kopen tegen zeer gereduceerde prijzen.Voor een zo'n €800 heeft iemand een gehele boedel met witgoed, de washandjes, linnengoed en de schoonmaakspullen etc. erbij. Een startboedel is beperkter. Na een aanbetaling van 15% mag het restant over 12 maanden afbetaald worden.

Hergebruik van spullen

Spullen over? Sta ze af aan Pinnata!

Ik zou het heel waardevol vinden om de bruikbare spullen die afgestaan worden door een opdrachtgever van Pinnata te kunnen doorgeven aan een partij die dit goed kan gebruiken. Waar gaan uw spullen zoal naartoe? Die lijst is oneindig groot, maar hieronder volgt een kleine opsomming.***Graag kijk ik met u mee hoe ik u kan helpen uw wens te laten vervullen.

En wat geven die ontvangers dan terug?

Bij goede doelen ontvangt u soms alleen maar dankbaarheid, een handdruk, een lach, een stilte, omdat ze spullen hebben gekregen. 

Maar minima kunnen (start-)boedel aanschaffen voor onder de kringloopprijzen. Zo bied u hen ook een nieuwe (door-)start.

Kleding (graag ondergoed, sokken en winterartikelen) gaat naar drie dorpen in Roemenie. 

***Andere voorbeelden van afzetmarkten MBO

Leger des Heils : kleding, keukenspullen
Kinderboerderij / dierenasiels: dekens / handdoeken/ dierenbenodigdheden
Voedselbank: gesloten voedingsmiddelen
Scholen / BSO's / Kinderdagverblijven: kinderspeelgoed / kinderkleding / knuffels
Moestuinverenigingen: tuingereedschap
etc. etc.

Hulp bij boedelruimingen en verhuizingen

Bij voorkeur zet ik graag mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt.Meestal mensen met een verstandelijke of psychiatrische problematiek. Een jongere met ernstige gedragsproblemen kan mij goed helpen met tillen, een verstandelijk beperkte vrouw vindt poetsen helemaal het einde en sopt de aangewezen ruimte en een klassiek autist kan voor mij uitstekend geordend dozen inruimen etc. Ik kan met mijn kennis en levenservaring hen goed aansturen. En zij vinden het te gek dat ze af en toe "een klus" hebben!

Kan bovenstaande niet, dan zet ik andere jongeren in. Zij komen zo in aanraking met een wereld die nog ver van hun af staat (psychiatrische patiënten, verstandelijk beperkten, terminale mensen, mensen met een krap budget,  etc.)

Mijn boedelbus is er!

Via mijn crowdfunding project voor een tweedehands-boedelbus is er totaal  €330,- gedoneerd in 13 giften.Ook hebben mensen mij persoonlijk geld gegeven voor dit doel totaal  €600 in 6 donaties. Ik wil iedereen hartelijk danken voor zijn bijdrage.

boedelbus

Nu is het mogelijk om mensen met een minimaal budget ook te helpen met boedelleveringen en verhuizingen. Mijn droom komt uit.......................

Sinds de dag dat mijn bus er is, staat hij geen dag stil. Bijna dagelijks wordt ik gebeld om spullen te halen of te brengen. Ik groei mijn jasje uit en heb ondertussen zelfs externe opslag moeten huren.

Ik houd niet van geel, maar het is juist de gele streep op de bus waaraan de mensen me herkennen!

Heb je spullen over of heb je juist spullen nodig bel dan even of kijk op mijn websitehttp://www.pinnata.nl/index.php/diensten/boedels

Kees Nijenhuis, Anja Postma, Ina Veenstra, Henk Viersen, Walter Dreesman, Ellen Schouten, Altrecht Select, Wil van Rijs, Corrie Linnenbank, Jan Baars, Marga en Richard Loef, Marielle Meeuwsen, Fred Besemer, Rinette de Jong, Jola Brocaar, Tom Rusting, Els de Rijk en 3 anoniemen:Allen reuze bedankt!